Uw Coach

Dr. Bob Out (1956) is geboren in Nieuwer-Amstel. Tijdens zijn middelbare school raakte hij geïnteresseerd in de oosterse filosofieën en de daaraan verbonden Martial Arts. Na het Atheneum studeerde Bob econometrie en specialiseerde zich in de financiële markten in de Pacific. In 1987 promoveerde Bob aan de VU Universiteit. 


De opkomst van de Aziatische financiële markten, in de jaren tachtig en negentig, stelden hem in staat zich verder te verdiepen in, en te werken met, deze andere oosterse culturen. Werken onder stress was hem niet ongewoon, vooral de jaren in Hong Kong en China hebben bij hem wat stress betreft een flinke duit in het zakje gedaan. Eind jaren negentig besloot Bob een stap terug te doen door een burn out. De financiële wereld was voor hem een maatje te groot en te veel geworden. 


Het bracht hem echter wel dichter bij de zachte vormen van Martial Arts zoals Yoga, Qi Gong en Tai Chi. Op grond van zijn ervaringen is Bob intuïtief gaan onderzoeken hoe stress en andere onevenwichtigheden hadden kunnen worden vermeden en hoe ze kunnen worden genezen. 


De zoektocht leidde na vele omzwervingen tot het concreet onderzoeken hoe zelfkennis op een andere manier dan de cognitieve manier kon worden ervaren door middel van oefeningen uit onder andere de Yoga, Qi Gong, en Tai Chi. Doel daarbij was het bestuderen van de fysiologische effecten in ons lichaam als gevolg van externe prikkels (zoals voeding en stress) en hoe we dat meer bewust, kunnen worden.


Door verbanden te gaan leggen tussen hormoon (on)balans en de oosterse internal arts is Bob zich gaan specialiseren in het verhelpen/voorkomen van de oorzaken van symptomen mede vanwege stress. Bob heeft zijn opleiding trainer hormoonfactor gevolgd bij Sonnevelt opleidingen.